Visita el Priorat històric

Posted By on mar 10, 2015


facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Es tracta de gaudir d’un cap de setmana amb una nit d’allotjament inclòs, amb nens i/o nenes.

Et proposem fer una visita a la cartoixa d’Escaladei durant el matí del primer dia, per conèixer les restes del primer assentament dels monjos cartoixans a la Península Ibèrica, que varen donar origen al que és avui el prestigiós vi del Priorat.  Havent fet a visita, gaudireu del dinar a l’hostal-restaurant Populetus de Poboleda.

Per la tarda fareu una visita al celler i la finca de Mas Sinén que es troba a les afores del mateix poble. Seguint les explicacions d’en Salvador Burgos, propietari i viticultor de tota la vida, aprendreu tot el que us cal saber sobre la cultura de la vinya i el vi. Aquesta visita us permetrà poder parlar amb propietat sobre el fascinant món de la beguda dels Déus, amb els vostres amics i coneguts. Com per gaudir de la visita a Mas Sinén, no podreu atendre amb cura els vostres fills i filles, aquests romandran a càrrec d’una monitora que els portarà a jugar al riu, a fer manualitats, coneixeran les cabretes i aprendran com es treballa l’hort. Us retrobareu pares i fills en acabar les activitats a l’hostal-restaurant Populetus on tindreu reservada la mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar).

Al matí del segon dia, després d’esmorzar, fareu una visita a les mines de plom de Bellmunt del Priorat. Visitareu la mina Eugènia i coneixereu el patrimoni miner d’aquest poble prioratí. La mina Eugènia fou la mina de plom més important de Catalunya, degut al seu rendiment extractiu i a la gran qualitat del seu mineral. La història sobre el treball dels miners, reproduïda en una pel·lícula que ens trasllada a aquella època, i la vida de les seves famílies al voltant de la mina, són molt interessants. Aquesta visita és apta per tots els públics i s’entra a la mina amb casc. Després de la visita, us dirigireu fins al poble de Gratallops, on us espera el dinar al restaurant El Piró. Per la tarda tornada cap a casa relaxats i contents.

Pas a pas:

  • Matí de dissabte: Visita a La cartoixa d’Escaladei. Dinar a l’Hostal-Restaurant Populetus de Poboleda
  • Per la tarda els pares faran una visita guiada al celler Mas Sinén de Poboleda* a 7 minuts en cotxe, mentre els nens i nenes faran una excursió al riu on visitaran l’hort i les cabretes. Si resta temps faran una manualitat. Temps estimat: 3 hores.
  • Sopar, allotjament i esmorzar al mateix Hostal-restaurant Populetus.
  • Matí de diumenge: Visita al museu i mines de plom de Bellmunt del Priorat i dinar a Gratallops (restaurant El Piró)
  • Per la tarda tornada cap a casa relaxats i contents.

Preu (exemple amb 2 nens/es, tot inclòs) a partir de 353€

Reservar


Com arribar-hi

 Venint des de Barcelona, direcció a Tarragona, hem d’agafar la T-11/Reus/Aeroport que ens portarà fins la N-420 en direcció a Falset/Alcañiz.

Trobarem una indicació a la dreta, que ens durà fins la C-242 (Les Borges del Camp primer i Alforja/Cornudella de Montsant després).

Un cop haurem pujat i baixat la muntanya (coll d’Alforja), trobarem les indicacions en un creuament que hi ha passat el pont, on haurem de girar cap a l’esquerra en direcció Poboleda i Escaladei (a 6 km).
El segon dia anireu de Poboleda a Bellmunt del Priorat, passant per Gratallops, a 28 km en total. Després de la visita dinareu a Gratallops (a 12 km de Bellmunt). Per tornar a la ciutat de Barcelona, per exemple, cal anar fins a Falset i seguir les indicacions fins a la ciutat.

Des de Barcelona fins a Poboleda hi ha uns 140 Km que es fan en un temps estimat de 1 hora i 50 minuts