Descobreix l’encant ocult del Priorat

Posted By on mar 10, 2015


facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Es tracta de gaudir de 3 dies amb dues nits d’allotjament incloses, amb nens i/o nenes.

Et proposem iniciar la teva estada al Priorat, arribant el divendres a Gratallops per allotjar-te a l’hostal la Font. Al matí dissabte, després d’esmorzar, fareu una visita a les mines de plom de Bellmunt del Priorat. Visitareu la mina Eugènia i coneixereu el patrimoni miner d’aquest poble prioratí. La mina Eugènia fou la mina de plom més important de Catalunya, degut al seu rendiment extractiu i a la gran qualitat del seu mineral. La història sobre el treball dels miners, reproduïda en una pel·lícula que ens trasllada a aquella època, i la vida de les seves famílies al voltant de la mina, són molt interessants. Aquesta visita és apta per tots els públics i s’entra a la mina amb casc.

Després de la visita, us dirigireu fins al poble de Gratallops, on us espera el dinar al restaurant El Piró. Per la tarda visitareu el celler i finca Mas Sinén de Poboleda (un altre bonic poble prioratí a 16 km de distància) que es troba a les afores del mateix poble. Seguint les explicacions d’en Salvador Burgos, propietari i viticultor de tota la vida, aprendreu tot el que us cal saber sobre la cultura de la vinya i el vi. Aquesta visita us permetrà poder parlar amb propietat sobre el fascinant món de la beguda dels Déus, amb els vostres amics i coneguts. Com per gaudir de la visita a Mas Sinén, no podreu atendre amb cura els vostres fills i filles, aquests romandran a càrrec d’una monitora que els portarà a jugar al riu, a fer manualitats, coneixeran les cabretes i aprendran com es treballa l’hort.

Us retrobareu pares i fills en acabar les activitats a l’hostal-restaurant Populetus on tindreu reservada la mitja pensió (sopar, dormir i esmorzar). Després d’esmorzar, el següent punt de destí és la cartoixa d’Escaladei (a 6 km de Poboleda) , on coneixereu les restes arqueològiques del primer assentament dels monjos cartoixans a la Península Ibèrica, que varen donar origen al que és avui el prestigiós vi del Priorat. Per continuar coneixent indrets amb magnífiques històries, visitareu Siurana.  Una visita guiada al conjunt històric de Siurana i al seu castell, us descobrirà un poblet de conte que porta a la pell el record d’assetjaments inacabables i conquestes impossibles. Havent fet la visita, gaudireu del dinar al restaurant que porta el mateix nom del poble: Siurana. Per la tarda tornada cap a casa relaxats i contents.


Pas a pas:

  • Arribada divendres nit a Gratallops, hostal-restaurant La Font, per sopar, dormir i esmorzar.
  • Matí de dissabte: Visita al museu i mines de plom de Bellmunt del Priorat i dinar a Poboleda (Hostal-restaurant Populetus)
  • Per la tarda els pares faran una visita guiada al celler Burgos-Porta de Poboleda, a 7 minuts en cotxe des del carrer Major, mentre els nens i nenes faran una excursió al riu on visitaran l’hort i les cabretes. Si resta temps faran una manualitat. Temps estimat: 3 hores.
  • Pares i fills es trobaran a l’hostal-restaurant Populetus per sopar, dormir i esmorzar
  • Matí de diumenge: Visita a la Cartoixa d’Escaladei i a continuació, visita a Siurana (a 21 Km, 30 minuts en cotxe), on dinareu al restaurant que porta el mateix nom del poble.
  • Per la tarda tornada cap a casa relaxats i contents.

Preu (exemple amb 2 nens/es, tot inclòs) a partir de 485€

Reservar

Com arribar-hi

Venint des de Barcelona, direcció a Tarragona, hem d’agafar la T-11/Reus/Aeroport que ens portarà fins la N-420 en direcció a Falset/Alcañiz.

Un cop passat Falset, trobareu la senyal que us indica el camí fins a Gratallops.
El matí següent seguireu les indicacions que hi ha a la sortida del poble, en direcció a Bellmunt del Priorat, situat a un 12 Kms (T-710,T-712 i T-732)
Sortint de Bellmunt, anireu cap a Poboleda, passant pels pobles següents: Gratallops, La Vilella Baixa, La Vilella Alta i Escaladei (28 km en total)
El diumenge sortireu de Poboleda per visitar Escaladei (6 km) i després anireu a Siurana (a 21 Km, 30 minuts en cotxe). Havent dinat tornareu cap a casa.
La millor opció és tornar a Poboleda, i anar direcció cap a Reus passant per Alforja i Les Borges del Camp.

Des de Barcelona fins a Gratallops o Poboleda, hi ha uns 140 Km que es fan en un temps estimat de 1 hora i 50 minuts.